Masterclass

Kun je stress vóór je laten werken? Stress is toch negatief?

Nee! Stress wordt in ons lichaam door een geniaal systeem geactiveerd en zet zeer waardevolle mechanismen in gang. Zolang de situatie erom vraagt is het precies wat we nodig hebben. Stress gaat tegen je werken als de situatie te lang duurt of het systeem niet lijkt te kunnen afschalen, terwijl de omstandigheden alweer genormaliseerd zijn.

Carla Hoitinga en Lars Doorduijn introduceren het begrip Het Mentale Uniform© onder het credo Laat de kracht van stress vóór je werken!

Carla & Lars zijn beide ambulancechauffeurs (geweest) in Amsterdam en Friesland. Carla ontwikkelde zich daarnaast tot leefstijlcoach en Triggerpoint therapeut. Lars is naast zijn werk op de ambulance werkzaam als docent op de Academie voor Ambulancezorg.


Om het belang van mentale veerkracht breed onder de aandacht te brengen, bedachten ze een metafoor op basis van het ambulance uniform, dat op straat zorgt voor herkenbaarheid en veiligheid. Ze bundelden hun kennis en ervaring op het gebied van de kracht van stress in Het Mentale Uniform.

Tijdens de Masterclass gaan ze op gevarieerde en interactieve wijze in op de verschillende onderdelen van Het Mentale Uniform.

Deze Masterclass duurt drie uur en wordt in overleg op locatie georganiseerd. Prijs op aanvraag.