Management Consulting

ιεραρχία

Het woord hiërarchie komt van het Griekse ‘hieros’ (heilig) met het achtervoegsel ‘-archie’ (heersen). Voor het vinden van een ‘heilige heerser’ zul je in de richting van Rome moeten zoeken, maar in mildere mate kun je ze ook treffen in organisaties. Volgens recent onderzoek is 40% van de werknemers in Nederland niet happy met zijn werkplek door onvrede over de leidinggevende.

Heroriënteren

Het is hoog tijd om het leiding geven aan teams te bezien in het licht van de ontwikkelingen in de afgelopen decennia in het algemeen en in het perspectief van post-covid leidinggeven in het bijzonder.

Vertrouwen & Vakmanschap

De leidinggevende heeft de symbolische ’touwtjes in handen’, maar die dienen slechts om feeling te houden met haar teamleden. Zij vertrouwt volledig op hun vakmanschap en zorgt dat zij hun tempo bijhoudt en de diverse dynamieken op elkaar afstemt.

Minder Managen, Meer Mens

De moderne leidinggevende zal minder managen en zich meer op het menselijke vlak van interactie begeven. Onderzoek toont aan dat ziekteverzuim daalt als werknemers zich gezien en geïnspireerd voelen binnen hun werk. Oprechte mededogende interesse doet ‘wonderen’.

Leiderschap & Volgerschap

In de luchtvaart wordt nu decennia lang gewerkt met Crew Resource Management. Een cultuurtool om de feilbaarheid van de mens zoveel mogelijk te ondervangen. Hierin wordt geleerd, dat leiderschap en volgerschap zich voortdurend kunnen afwisselen. Al naar gelang de situatie daarom vraagt.

Neus voor Talent

De leider van nu heeft een neus voor de toekomst, omdat hij talent van ver herkent! Niet alleen voor de organisatie is het van belang om talent te herkennen, op de juiste plek in te zetten en te laten bloeien, voor iedere werknemer is dit een basisbehoefte voor langdurende groei in het vak.

Veranderen zonder weerstand

Jezelf ontwikkelen

Je werkt keihard. Je staat altijd ‘aan’ voor je werk. Je bent bereikbaar en lost vrijwel alle problemen op. Je stuurt aan, corrigeert, vergadert, overlegt en rapporteert in een razend tempo. Ook voel je je vaak de speelbal tussen de werkvloer en de directie. Je verbaast je in toenemende mate over het gebrek aan motivatie, inzet en eigenaarschap van sommige mensen in je team.
We hebben goed nieuws! Het kan anders!

Klinkt goed?

Doorduijn & Hoitinga BV Teamchange Consultants is een unieke mix van kennis en ervaring, die we bijzonder graag met je delen.
Wacht niet te lang met het maken van een afspraak.